Мъфини с ябълка и канела

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
344
3
18/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • настъргани ябълки - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч. ч.
  • смлени орехи - 1 к. ч.
  • канела - 1/1ч.л
  • бакпулвер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително пресяваме брашното и бакпулвера.

Оставяме ги настрана, както и вадим яйцата от хладилника и оставяме на стайна температура.

Измиваме, обелваме и настъргваме ябълките.

В купа разбиваме яйцата, заедно със захарта, и олиото. И малко по малко, при непрекъснато разбиване, добавяме брашното и канелата.

Към тестото за мъфини добавяме орехите и настърганите ябълки.

Във формата за мъфини слагаме по една хартиена кошничка за мъфини и пълним с приготвената смес. Като имаме предвид, че не трябва да пълним формичките до горе.

Поставяме във фурната и печем ябълковите мъфини в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Ароматни Мъфини с ябълка и канела!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар