Боб на фурна с пушени ребра

16/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на гозбата от боб с ребра, бобът се накисва от вечерта. На следващия ден се измива и се слага в тенжера под налягане.

Като заври, водата са изхвърля. Налива се втора малко по вече от покриването на боба.

Зеленчуците се нарязват на дребно и като заври, се прибавят в тенжерата. Посолява се и се сипва 3-4 с.л. олио

Затваря се и се вари 50 мин. Изсипва се в тава. Прави се запръжка с червения пипер и се изсипва при боба.

Бобът на фурна се разбърква. Свинските ребра се нарязват на порции и се нараждат върху боба. Подправките без магданоза се прибавят в тавата.

Бобът на фурна с пушени ребра се пече до сгъстяване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар