Ориз със спанак на тиган

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
186
474
6
16/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

При приготвянето на ориза със спанак на тиган, предварително сложете ориза в съд със студена вода. Оставете го да се накисне поне за няколко часа.

Спанакът може да се използва както пресен, така и замразен. Ако използвате пресни спаначени листа, трябва да ги измиете и нарежете грубо.

Ако готвите със замразен спанак, няма нужда да го размразявате преди готвене.

Загрейте тигана със зехтина.

Изчистете лука и морковите и ги нарежете на дребни кубчета. Сложете зеленчуците да се задушат в загрятата мазнина. Щом омекнат добавете и спанака.

Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер. Оставете да се задушат за 5-6 минути.

Тогава добавете и предварително измития ориз.

Разбъркайте ориза на тиган и добавете зеленуковия бульон. Оставете ястието от ориз със спанак на котлона до омекването на ориза.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар