ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени Чушки»Мързеливи панирани чушки

Мързеливи панирани чушки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8122k15k1k
Мързеливи панирани чушки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
17/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Бързи панирани чушки, когато леко ви мързи, но пък искате да хапнете вкусно"

Необходими Продукти

  • чушки - 400 г печени, белени /от консерва/
  • сол - 2 - 3 щипки
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наричам тези апетитни панирани чушки мързеливи, защото ползвам директно готови изпечени и обелени от консерва.

Идеални са за моментите, когато искаме да сложим нещо бързо на трапезата, а не ни се иска да се впускаме в по-дълги и сложни кулинарни приключения.

Първа стъпка от тази така лесна рецепта за пържени чушки е да ги подсушим, когато ги извадим от течността в буркана.

Аз ги подреждам върху два-три пласта кухненска хартия и отгоре слагам още един пласт, прилепнал. Важно е и хартията да е качествена и да не оставя власинки върху продуктите.

Оставям така, докато си разбъркам яйцата с малко сол, а в отделна чиния си сипя брашното, пак леко подсолено.

Загрявам олио на умерен огън.

Ако чушките са големи ги разполовявам, някак по-симпатично ми стоят, когато са по-малки.

Овалвам в брашно, после яйце, пак брашно и пак яйце.

Пържа в загрятото олио до златист загар от двете страни и изваждам върху други пластове домакинска хартия, за да абсорбира излишната мазнина.

Сервирам тези мързеливи панирани чушки със доматен сос и хубаво сирене.

Бързо, лесно и вкусно!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: