ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Калмари с масло на тиган

Калмари с масло на тиган

Калмари с масло на тиган
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
14/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Почитателите на морските дарове ще се зарадват на тези калмари с масло на тиган"

Необходими Продукти

  • калмари - 400 г пипала
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре калмарите и ги нарязваме на малки парчета.

Загряваме маслото в тефлонов тиган и запържваме калмарите заедно със счукания чесън в него за 4-5 минути, като постоянно разбъркваме.

Отместваме от котлона, посоляваме и добавяме лимоновия сок. Разбъркваме и сипваме в чиния. Отгоре върху ястието с морски дарове поръсваме с нарязан на дребно копър и сервираме.

Калмари с масло на тиган може да сервираме с бяло вино.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: