Калмари с масло на тиган

14/05/2020
"Почитателите на морските дарове ще се зарадват на тези калмари с масло на тиган "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 611
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • калмари - 400 г пипала
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре калмарите и ги нарязваме на малки парчета.

Загряваме маслото в тефлонов тиган и запържваме калмарите заедно със счукания чесън в него за 4-5 минути, като постоянно разбъркваме.

Отместваме от котлона, посоляваме и добавяме лимоновия сок. Разбъркваме и сипваме в чиния. Отгоре върху ястието с морски дарове поръсваме с нарязан на дребно копър и сервираме.

Калмари с масло на тиган може да сервираме с бяло вино.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар