Гювеч с картофи по панагюрски

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
185
474
6
15/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете внимателно всички зеленчуци. Картофите нарежете на средно големи кубчета. Лукът и морковите също се наситняват.

Бамята почистете от дръжките. Доматите обелете и нарежете на ситно.

Предварително се запържва лукът. В подходящ тиган загрейте половината количество от олиото. Сложете вътре моркова и лука и запържете за кратко.

Щом цвета на лука започне да се променя, изсипете съдържанието на тигана в гювеча. В него поставете и останалите зеленчуци.

Подправете зеленчуковия гювеч със сол и червен пипер. Добавете чубрица. Налейте и не повече от 100-150 мл вода. Разбъркайте внимателно и затворете гювеча с картофи с капака.

Сложете във фурната и я включете на 220 градуса. Гответе гювеча с картофи по панагюрски за около час.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар