Торта с бисквити и сладко от боровинки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
24
81
3k
4
14/05/2020
"Празнична торта с боровинки, която ще донесе още повече усмивки и щастие на своя притежател "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо665
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • обикновени бисквити - 4 пакета
  • сладко от боровинки
  • замразени боровинки
  • бадеми - 150 г
  • За крема
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • сметана - 200 мл
  • пудра захар - 120 г
  • ванилии - 3 бр.
  • бадеми - 150 г, сурови ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази бисквитена торта без печене използваме форма за торта 23 см.

Смесваме маскарпонето и заквасената сметана, като подслаждаме сместа със захарта и овкусяваме с ванилиите.

Разбиваме сладкарската сметана, която е студена.

Внимателно я прибавяме към останалите продукти.

Прибавяме 2-3 с.л. от сиропа на сладкото.

Количеството захар е по вкус, защото боровинковото сладко е също подсладител.

Бадемовите ядки смиламе в блендер.

На дъното на формата сипваме от крема с маскарпоне. Стената на формата облепяме с бисквити.

Редуваме последователно от крема, бисквити, слой от плодовете на сладкото и поръсваме с бадеми.

Завършваме с крема. Посипваме със замразени боровинкови плодове и посипваме със смлени бадеми.

Покриваме формата с фолио за свежо съхранение и оставяме десертът с боровинки в хладилник за 12-15 часа.

На следващия ден внимателно отстраняваме ринга и поднасяме тортата с бисквити и боровинково сладко с горчиво кафе и добро настроение.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар