Торта с бисквити и сладко от боровинки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
35
134
3k
6
Торта с бисквити и сладко от боровинки
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
14/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви15 мин.
Общо30 мин.
Порции8
"Празнична торта с боровинки, която ще донесе още повече усмивки и щастие на своя притежател"

Необходими Продукти

  • обикновени бисквити - 4 пакета
  • сладко от боровинки
  • замразени боровинки
  • бадеми - 150 г
  • За крема
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • сметана - 200 мл
  • пудра захар - 120 г
  • ванилии - 3 бр.
  • бадеми - 150 г, сурови ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази бисквитена торта без печене използваме форма за торта 23 см.

Смесваме маскарпонето и заквасената сметана, като подслаждаме сместа със захарта и овкусяваме с ванилиите.

Разбиваме сладкарската сметана, която е студена.

Внимателно я прибавяме към останалите продукти.

Прибавяме 2-3 с.л. от сиропа на сладкото.

Количеството захар е по вкус, защото боровинковото сладко е също подсладител.

Бадемовите ядки смиламе в блендер.

На дъното на формата сипваме от крема с маскарпоне. Стената на формата облепяме с бисквити.

Редуваме последователно от крема, бисквити, слой от плодовете на сладкото и поръсваме с бадеми.

Завършваме с крема. Посипваме със замразени боровинкови плодове и посипваме със смлени бадеми.

Покриваме формата с фолио за свежо съхранение и оставяме десертът с боровинки в хладилник за 12-15 часа.

На следващия ден внимателно отстраняваме ринга и поднасяме тортата с бисквити и боровинково сладко с горчиво кафе и добро настроение.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: