ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пържени Картофи»Картофи със сметана на тиган

Картофи със сметана на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k645
Картофи със сметана на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
14/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
27 мин.
Порции
2
"Признаваме, че тази комбинация между картофи и сметана ни е любима"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. големи
  • сметана - 300 г готварска
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 клонка
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене на картофите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на кубчета, малко по-големи от тези за картофена мусака. Посолете и разбъркайте.

Махнете външните люспи от чесъна и смачкайте скилидките с длан.

Загрейте обилно количество олио и сложете картофите, а след минута и целите чесънчета, за да пуснат аромат.

Пържете до леко златист цвят, като от време на време разбърквате. Температурата не трябва да е ниска, за да не се разкашкват парченцата, но и не максимално висока, за да не загарят.

Отцедете от мазнината пържени картофи на тиган, отстранете чесъна и върнете в тигана заедно със сметаната и две лъжици бяло вино.

Подправете с мащерка и черен пипер и регулирайте на сол ястието с картофи.

Гответе около 5 минути на слаб огън и поднесете топли Картофи със сметана на тиган.

Невероятно вкусни картофи със сметана, добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: