Чорба от леща с гъби

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
9
43
1k
14/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете лещата в тенджерка, покрийте я с вода и кипнете за 2-3 мин. Прецедете и измийте със студена вода. В друга тенджера загрейте чашка зехтин.

Добавете нарязаните на ситно лук, морков и целина. Запържете до златисто и добавете нарязаните гъби и лещата. Налейте около литър топла вода в супата от леща и гъби.

Посолете, пуснете 2 дафинови листчета и две скилидки чесън. Гответе зеленчуковата чорба до готовност на лещата. Малко преди да свалите чорбата от огъня, добавете един настърган домат.

Доварете още около 10 мин. Готовата чорба от леща и гъби поръсете с наситнен магданоз и щипка черен пипер.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар