ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Френски ябълков тарт

Френски ябълков тарт

Френски ябълков тарт
Снимка: Стоян Георгиев
1 / 2
13/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
"Сладкиш за усмивки и добро настроение - френски ябълков тарт"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в широка купа. Прави с кладенче в средата. Чуква се яйцето. Маслото се разтапя в микровълнова. Добавя се в кладенчето. Добавя се захарта и се замесва маслено тесто.

Отделят се около 40 грама от тестото. Подготвя се средно голяма тава. По-голямата част от тестото се разточва. Трябва да бъде малко по-голямо от тавата, за да покрие и стените на тавата. Тестото се разстила в тавата.

Ябълките за плодовия тарт се измиват и обелват. Разрязват се на 4 полумесеца, като се отстраняват костилките. Получават се дебели парчета ябълки. Нареждат се върху блата от маслено тесто. Част от ябълките се нарязват на ситни кубчета, с които се попълват дупките.

Към отделеното тесто се добавя повечко брашно, за да се образуват тестени трохи. Тартът се поръсва с тестените трохи. Ваниловата захар се поръсва отгоре. Фурната се загрява на 180 градуса. Пече се ябълковият тарт за час. Всеки гост би изял парче френски ябълков тарт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: