ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми в гърне

Лозови сарми в гърне

Лозови сарми в гърне
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 2
13/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
"Цяло гърне със сарми си имаме тук - черпим и вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Лозовите листа се измиват. Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. В голям тиган се слага олио да загрее. Добавя се празът, за да се запържи. Добавя се каймата.

Раздробява се на ситно. Добавя се и оризът да се запържи. Добавя се вода. Оризът може да остане леко суров, защото ще продължи да се готви. Добавят се чубрица и джоджен.

Овкусява се със сол и черен пипер. Оризът се оставя да се охлади. Слага се по малко ориз на всяко листо и се завива сарма. Готовите лозови сарми се нареждат в гърнето.

Посоляват се. Нарежда се втори ред лозови сарми с ориз. Посолява се. Сипва се вода. Аз добавих вода до половината на гърнето, защото има дупка на капака.

Ако капакът ви е без дупка, може да се добави по-малко вода. Печем сармите в гърне около 90 минути на 180 градуса във фурната. По желание лозовите сарми в гърне може да сервирате с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: