ezine.bg»Рецепти»Сосове»Домашна Майонеза»Домашна майонеза с белтъци

Домашна майонеза с белтъци

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047481k2061
Домашна майонеза с белтъци
Снимка: Аника Войт
1 / 2
15/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Препоръчително е всички съставки за домашната майонеза да са с една и съща температура, затова изваждаме няколко часа предварително яйцата от хладилника.

Тъй като ще използваме сурови белтъци, яйцата трябва да са пресни, а самата черупка трябва да е без пукнатини.

В чист и сух съд разбийте белтъците на сняг. Добавете при тях и лимоновия сок.

След това добавете половин чаена лъжичка сол. Който предпочита не толкова солена храна, слага по-малко сол - 1/3 ч.л. Добавете в съда и олиото.

Пуснете пасатора в купата със съставките. Дюзата на пасатора трябва да покрие яйчената смес (самата дюза да лежи на дъното на съда).

Включете пасатора в дъното на съда и не го вдигайте оттам. След около 20 секунди бавно започнете да повдигате пасатора.

Продължавайте да пасирате нагоре, докато получите еднородна гъста смес. Обикновено отнема не повече от 5 минути, за да направите домашната майонеза с белтъци.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: