Пиле фрикасе

AdminAdmin
Дарт Вейдър
16
423
509
2k
20/02/2017
"Това Фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за Фрикасе в сайта"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
196 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 911 189
  • Преглеждания за месеца15390
  • Преглеждания за седмицата538
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена196

Необходими Съставки

* мерки и количества
Фрикасе

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме фрикасето и подправяме с черен пипер.

Може да се сервира с ориз.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 197
4 56
3 13
2 9
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
27.02.2020 22:15
храната от детството ни
0
0
Снежи
Снежи
30.09.2019 18:05
Страхотно се получи..Много вкусно!Поздравления :-)
0
0
Потребител#234774
много вкусно
0
0