ezine.bg»Рецепти»Пица»Затворена Пица»Домашна пица Калцоне с кайма

Домашна пица Калцоне с кайма

Галя НиколоваГаля Николова
Новак
123457125
Домашна пица Калцоне с кайма
Снимка: Галя Николова
1 / 6
13/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за тестото слагаме в хлебопекарна на програма за месене на тесто.

През това време запържваме каймата в тиган. Махаме готовата кайма от котлона, овкусяваме с подправки и оставяме да изстива.

Вадим готовото тесто за пица от хлебопекарната и разделяме на две равни части. Разточваме на тънко. Обилно намазваме с доматен сос и добавяме изстиналата вече кайма и кисели краставички само на половината част на разточеното тесто.

Поръсваме с настърган кашкавал. Хващаме края без плънка и затваряме пицата. С пръсти завиваме краищата, за да не се отваря. Поръсваме затворената пица с риган.

Процедираме по същия начин и с другата част от тестото.

Печем на 170-180 градуса до апетитен загар всички затворени пици.

Рецептата за Домашна пица Калцоне с кайма е изпълнена.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: