Шоколадово суфле с течен център

12/05/2020
"Шоколадовото суфле с течен център е вашата доза радост в днешния ден "
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо478
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и жълтъците със захарта на пухкав крем. Разтапяме на водна баня шоколада и маслото и ги прибавяме към жълтъчната смес, накрая добавяме пресятото брашно и разбъркваме.

Вземаме купички за класически крем карамел и нарязваме стените с меко масло. После ги поръсваме с какао и изтупваме излишното. Сипваме какаовата смес и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за точно 12 мин.

Щом напълним купичките с шоколадовата смес, имаме два варианта. Единият вариант е да ги печем на момента. Вторият е да ги замразим и когато ни потрябват, вадим от фризера и печем. Дори не е необходимо да ги размразяваме, но времето за печене ще е 15 мин.

Аз поднесох шоколадовото суфле с топка вкусен сладолед.

Шоколадово суфле с течен център - доза щастие!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар