Печено свинско бон филе със сос

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
204
585
826
35
12/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бон филе - 400 г /цяло парче/ свинско
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • масло - 1 с.л.
  • За соса
  • сладко от боровинки - 5 с.л.
  • вино - 1 с.л. бяло
  • нишесте - 1 ч.л. натурално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме хубаво парчето свинско бон филе с маслото, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер. Поставяме го в продълговата тефлонова форма за печене на хляб и наливаме вътре виното.

Покриваме с алуминиево фолио и слагаме във фурната на 150 градуса да се пече. Печем на тази температура 1 час, след това включваме фурната на 180 градуса и печем още 40 минути.

Приготвяме соса, като кипваме виното, смесено със сладкото от боровинки на котлона и след това добавяме нишестето. Разбъркваме на котлона до сгъстяване и отместваме.

Сервираме печеното бонфиле, нарязано в голяма чиния и полято със соса.

Печено свинско бон филе със сос за истински ценители.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар