Паниран пилешки шницел с чеснов сос

11/05/2020
"Какво друго освен апетитен чеснов сос бихте добавили към панираните шницели - ние не се сещаме за по-добра идея "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на пилешки пържолки и всяка се поставя между прозрачно фолио.

Начуква се на тънко с чукче на шницел с дебелина от около 0, 5 см.

Поръсват се със сол и черен пипер пилешките шницели.

В дълбока чиния се разбива яйцето, в друга сипваме брашното, в трета смесваме галета и червен пипер.

В тиган се загрява олио. Овалваме шницелите първо в брашно и леко се изтупват, после в яйце и накрая в галета с червен пипер.

Пържим на умерен огън до зачервяване от двете страни. Изваждаме панираните шницели върху салфетка, попива доста мазнина.

За соса смесваме кисело мляко с майонеза, сол, чесън и копър. Сервираме панираните пилешки шницели с чеснов сос за обяд или вечеря! Бон апети!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар