ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Ванилов Крем»Домашен ванилов пудинг

Домашен ванилов пудинг

Аника ВойтАника Войт
Експерт
199
720
1k
38
1
Домашен ванилов пудинг
Снимка: Аника Войт
1 / 2
12/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете по протежение на шушулката на ванилията и отстранете семената с върха на остър нож. Изсипете млякото в тенджерка, добавете там ваниловите семена и сложете на огъня.

Не се вари, а се затопля добре. Оставете млякото да се охлади - през това време то ще се насити с ванилов аромат.

Разбъркайте старателно захарта и нишестето в купа. Налейте мляко (задължително през цедка, за да предотвратите навлизането на ванилови частици в домашния пудинг).

Изсипете мляко и захар в тенджера и гответе, докато захарта се разтвори напълно.

В отделна купа разбийте леко жълтъците, изсипете топло мляко на тънка струя. Разбъркайте добре с размах. Изсипете отново в тенджерката и върнете на котлона.

Гответе на слаб огън, докато ваниловият пудинг се сгъсти.

Сервирайте ваниловото кремче в подходящи десерти чинийки. По желание гарнирайте Домашен ванилов пудинг със смлени орехи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: