Шоколадово-орехова торта за повод

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
170
398
79
35
3
11/05/2020
"Само си изберете повод, ние ще ви дадем рецептата за тази прекрасна празнична торта веднага "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и олиото, прибавяме внимателно предварително разтопения на водна баня шоколад. Накрая прибавяме ванилията, брашното размесено с бакпулвера и смлените орехи. Печем в намазнена и набрашнена кръгла тавичка в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 мин.

За пълнежа разбиваме белтъците на сняг, добавяме захарта и продължаваме да бъркаме. Накрая прибавяме разтопения черен и млечен шоколад на водна баня, разбъркваме добре и слагаме за малко в хладилника.

За глазурата слагаме прясното мляко на средна температура, прибавяме течния шоколад и бъркаме до получаването на хубав гъст сос.

Изпечения блат за торта разрязваме на три отделни блата с помощта на нож.

Слагаме първия блат, намазваме с пълнеж, след това втория блат, отново мажем с пълнеж, накрая покриваме с третия блат.

Мажем обилно цялата торта с глазура, посипваме по краищата и страните със смлени орехи и гарнираме с няколко парченца сусамов крокан.

Рецептата за Шоколадово-орехова торта за повод е изпълнена!

Много вкусна шоколадова торта с орехов вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар