Пълнен заек на фурна с бира

12/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеният цял заек се посолява.

Олиото се загрява и в него се задушава дребно нарязаният лук. Добавят се дреболиите на заека. Готвят се няколко минути и се прибавят гъбите.

След като поомекнат, се добавя оризът. Залива се с 200 мл вода. Плънката се посолява и се овкусява с подправките, без червеният пипер. Готви се до извиране на водата.

Заекът се пълни с изстиналата плънка и отворът се зашива.

С остър нож се правят прорези по заека, и в тях се поставят парченца сланина.

Пълненият заек се поставя в глинен гювеч. Намазва се хубаво с кравето масло и се натупва с червения пипер.

Залива се с бирата и 1 ч.ч. вода.

Заекът в гювеч се поставя в студена фурна на 250 градуса. След като започне да се пече заекът, фурната се намалява на 180 градуса. Пече се още 2 часа. Готовия печен заек сервираме със свежа салата с репички.

Приятен апетит с пълнен заек на фурна с бира!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар