Чорба от леща в тенджера под налягане

АнабелАнабел
Ветеран
624
3k
1k
269
Чорба от леща в тенджера под налягане
Снимка: Анабел
1 / 2
12/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
"Винаги имаме място за леща на трапезата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и поставя в тенджерата под налягане. Към нея се прибавят почистените и нарязани на дребно лук, морков и чушка. Добавят се червен пипер, сол на вкус и олио.

В тенджерата се наливат около два литра вода, след което се затваря плътно с капака. Слага се на котлона и се вари на първа степен на тенджерата (ако е със степени).

Засичат се десет минути, след като клапанът започне да изпуска пара. След като изтекат десетте минути, капакът се отваря внимателно, долива се вода, ако е необходимо, прибавят се смлените домати и чубрицата.

Лещената супа се вари още около 7-8 минути и накрая, преди да се дръпне от котлона, се добавя почистеният и нарязан на филийки чесън.

При сервиране супата от леща с моркови може да се поръси с малко нарязан на дребно магданоз.

Чорба от леща в тенджера под налягане - икономична и здравословна идея.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: