Печено агнешко с лук и спанак

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
185
474
6
11/05/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене150 мин.
Общо190 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • краве масло - 85 г
  • пресен лук - 2 връзки
  • спанак - 500 г
  • джоджен - 2 с.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разпределете агнешкото месото на отделни порции. Овкусете го със сол и го намажете обилно с масълце.

Подредете парчетата в дълбока тава и долейте една чаша и половина вода. Завийте тавата с домакинско фолио и сложете във фурната да се пече. Печете на 180 - 200 градуса около час.

Докато агнешкото месо на фурна се пече, подгответе и зеленината.

Лука и спанака измийте добре под течаща вода. Нарежете зеленчуците на ситно. Овкусете ги със сол, черен пипер и добавете джоджен.

Тази смес добавете в тавата при агнешкото месо, около час след като сте го сложили във фурната. Ако предпочитате агнешко в сос, добавете още вода, ако обичате да е по-сухо, не е необходимо.

Отново покрийте агнешкото с фолио и върнете да се пече поне още час и половина на 200 градуса. Накрая може да свалите фолиото и да изпечете още половин час, за да се образува хрупкава коричка.

Печено агнешко с лук и спанак по желание може да поднесете със сочна зелена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар