ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Тиквички с ориз и домати в тенджера

Тиквички с ориз и домати в тенджера

Тиквички с ориз и домати в тенджера
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
10/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"В тези горещи дни не ви трябват никакви тежки месни ястия - една постна манджа с тиквички и ориз ви е напълно достатъчна"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. малки
  • ориз - 150 г
  • олио - 70 мл
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • домати - 1 пресен
  • магданоз
  • чесън - 1 стрък
  • копър
  • вода - 700 - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се нарязват на едро. Морков и лук се нарязват на парчета, заедно с един стрък пресен чесън.

Загрява се олио в малка тенджерка. Запържват се нарязаните лук, чесън и моркови, поръсени с малко сол.

Сипва се малка чаша от 150 мл измит и отцеден ориз, и се разбърква да стане като стъклен. Прибавяме тиквичките и наливаме 100 мл вода.

Домата се рендосва или нарязва на ситно и прибавяме в тенджерата, разбърква се за минута и наливаме 600 мл гореща вода.

Овкусяваме със сол, черен пипер и оставяме нашата манджа да се готви на тих огън 4 степен, като периодично се разбърква с дървена лъжица.

Когото оризът поеме течността, добавяме и останалата вода и отново се овкусява манджата с ориз.

Когато омекне оризът, постната гозба е готова и я сваляме от котлона.

Поръсваме пресен копър и магданоз, нарязани на ситно! Приятен апетит с тиквички с ориз и домати в тенджера!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: