Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли от врат на скара

Свински пържоли от врат на скара

Мария БожиловаМария Божилова
Новак
611592k98
Свински пържоли от врат на скара
Снимка: Мария Божилова
3 / 4
10/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Свински вратни пържолки, които биха били отлично подкрепени от чаша любимо червено вино"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 10 бр. от врат
  • За маринатата
  • сушени домати - 1/2 ч.л. на прах
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сушен лук - 1/2 ч.л. на прах
  • чесън - 1/2 ч.л.на прах
  • къри
  • чили - на прах
  • мед - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се измиват и нарязват от двете страни на ромбове. Не се начукват.

Всички съставки на маринатата се разбъркват и се оставя 30 мин. на хладно.

С маринатата се намазват вратните пържоли от двете страни и се нареждат в дълбока купа една върху друга. Оставят се в хладилник за 6 часа.

Пекат се свинските вратни пържоли на силно загрята скара, като се вадят от купата и се нареждат на скарата с маринатата.

Пекат се, като се обръщат от двете страни два пъти.

Свински пържоли от врат на скара сервираме с любима салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: