Свински пържоли от врат на скара

10/05/2020
"Свински вратни пържолки, които биха били отлично подкрепени от чаша любимо червено вино "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 10 бр. от врат
  • За маринатата
  • сушени домати - 1/2 ч.л. на прах
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сушен лук - 1/2 ч.л. на прах
  • чесън - 1/2 ч.л.на прах
  • къри
  • чили - на прах
  • мед - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се измиват и нарязват от двете страни на ромбове. Не се начукват.

Всички съставки на маринатата се разбъркват и се оставя 30 мин. на хладно.

С маринатата се намазват вратните пържоли от двете страни и се нареждат в дълбока купа една върху друга. Оставят се в хладилник за 6 часа.

Пекат се свинските вратни пържоли на силно загрята скара, като се вадят от купата и се нареждат на скарата с маринатата.

Пекат се, като се обръщат от двете страни два пъти.

Свински пържоли от врат на скара сервираме с любима салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар