Еклери с лимонов крем

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
4
6
585
09/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тестото за еклерите
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • краве масло - 125 г (или олио 60 мл)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 800 мл крем
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • лимони - 1 бр. кората
  • ганаш - лесен шоколадов
  • шоколадов чипс - 1/4 ч.ч.
  • сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновите еклери са леки, ефирни, пълни с вкусен лимонов крем, гарниран с лесен шоколадов ганаш. Идеалният пролетен десерт!

Лимоновите еклери внасят ефирен и свеж аромат на лимон.

В тенджера изсипвате чашата вода, кравето масло, захарта и щипката сол. Когато сместа заври, изсипвате брашното наведнъж и започвате да бъркате с дървена лъжица, докато стане на кръгла топка. Прехвърлете тестото в друг съд да изстине леко.

След това добавяте едно по едно яйцата към вече охладеното тесто за еклери и разбивате с миксер до усвояването на всяко яйце. Прехвърляте сместа в пош. В тавичка за печене, покрита с хартия, шприцовате еклерчетата.

Печете на 180 градуса за 25 минути, без да отваряте фурната. Докато се пекат еклерчетата, приготвяте вкусен лимонов крем за тях.

В купа разбивате яйцата със захарта, брашното и 200 мл от млякото.

Останалото мляко оставяте на котлона да заври с настърганата лимонова кора. На тънка струйка изливате яйчената смес към горещото мляко и бъркате. Кремът се вари на бавен огън при непрекъснато разбъркване до сгъстяване.

Когато кремът е готов, прибавяте 1/2 пакетче масло и разбърквате отново. Оставяте крема да изстине на стайна температура.

За ганаша; разтопете шоколадовия чипс на водна баня със сметаната и разбъркайте добре да стане гладка смес.

След изпичането на еклерите, шприцовате крема с пош с дълъг накрайник в тях, като на едно или две места пробиете дупчици и ги пълните. Върху еклерите направете няколко ивички от шоколадовия ганаш или просто разтопен шоколад.

Неустоими еклери с лимонов крем!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар