Пълнени гъби с яйца на фурна

09/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се накисват във вода. В дълбока купа се чукват яйцата. Разбиват се. Кашкавалът се настъргва. Маслините се почистват от костилките и се нарязват на парченца.

Сместа се подправя със сол и черен пипер. Сместа се разбърква. Гъбите се доизмиват. Отстраняват се пънчетата, като калпачетата трябва да останат цели. Подготвя се намазнена тава. Гъбите се нареждат в тавата с отвора нагоре.

Плънката се разпределя равномерно във всички гъби, съобразно големината им. Всяка гъбка се поръсва със сусам.

Пълнените гъби с яйца на фурна се пекат до готовност на гъбите и запичане на кашкавала.

Готовите пълнени гъби можем да сервираме със салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар