Пълнен заек с гъби и ориз

09/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене170 мин.
Общо200 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се измиват добре. Нарязват се на филийки. В голям тиган се слага олиото да се запържи. Добавят се гъбите да се задушат. Добавя се оризът, за да се запържи. Добавя се около 700 милилитра вода. Разбърква се.

Пресният лук се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Когато оризът е почти готов, се добавят пресните подправки. Оризът може да остане леко суров, защото ще продължи да се готви.

Добавя се и черен пипер, овкусява се със сол. Заекът се измива и посолява добре отвътре и отвън. Коремчето му се пълни с плънката и се зашива. Картофите се измиват добре.

Режат се на едро. Слагат се в тава с похлупак. Подправят се със сол и черен пипер. Разбъркват се. Пълненият заек се слага върху картофите. Поръсва се с червен пипер. Слагат се парченца масло отгоре.

Сипва се вода в тавата до около половината на картофите. Слага се капак на тавата. Пече се във фурна на 200 градуса ястието от заек с картофи. Малко преди готовност се маха капакът, за да се запече пълненият заек с гъби и ориз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар