Пиде с яйца и сирене

09/05/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се сухата мая в прясното мляко с лъжичка захар и оставяме да бухне. Брашното сипваме в тава и оформяме кладенче.

Сипва се маята, олио и сол, замесва се средно меко тесто.

Покриваме с кърпа и оставяме да втаса на топло 30-40 минути. Втасалото тесто се разделя на топки и всяка се точи на елипса.

По края се оформя ръбче, да се получи като лодка. Приготвя се плънка за турската пица от смесени разбити яйца, натрошено сирене, нарязан лук и магданоз.

Отделете си част от един жълтък, той е за намазване по края. Сипва се от плънката в средата на пидето, намазват се краищата с разбит жълтък с 1 с.л. олио. Поръсваме семена върху пидето със сирене.

Печем пидето с яйце и сирене в загрята фурна 180 градуса до готовност, около 15-20 минути. Трябва да се стегне заливката и да се изпече тестото. Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ВИОЛЕТА МАТЕВА
благодаря ,чудесни за закуска ;)
1
0
Румяна Сакалийска
Изглеждат много апетитно!
1
0