Пълнени картофи с масло и кашкавал

08/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо42
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Разрязват се на две части през средата по ширина. Издълбават се като картофени лодки. Нареждат се в намазнена тава с дъното надолу.

Поръсват се със самардала, която е със сол. Ако е безсолна, се посолява отделно. В лодчицата се слага по парченце масло. Пекат се около 20 минути в загрята фурна с вентилатор.

Кашкавалът се настъргва. Печените картофи с подправки се изкарват. Поръсват се с кашкавал, купчинка с връх, защото ще се разтопи.

Пълнените картофи с кашкавал се поръсват със сусам. Връщат се отново във фурната до запичане на кашкавала. Пълнените картофи с масло и кашкавал са страхотна гарнитура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар