Пандишпанов лимонов кекс

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
173
2
09/05/2020
"Пухкав и нежен пандишпанов кекс, който изчезва от подноса за минути "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо278
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца  - 3 бр.
  • захар  - 230 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • лимонова есенция - 1 бр.
  • лимони - 1 бр. кора
  • лимони - 1/2 бр., сок
  • кисело мляко  - 250 г
  • олио  - 120 мл
  • бакпулвер  - 1 бр.
  • ванилова есенция  - 1 ч.л.
  • брашно  - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за кекса трябва да са на стайна температура, т.е. изкарани от хладилника поне 30 минути предварително.

Разбийте яйцата със захарта до побеляване за около 7 минути.

Прибавете настърганата лимонова кора, както и лимоновата есенция и лимоновия сок. Постепенно и на тънка струйка изсипете олиото, а след това прибавете киселото мляко, бакпулвера и брашното (препоръчително е то да е предварително пресято).

Изсипете сместа за лимонов кекс в предварително затоплена и намаслена форма за кекс, изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 - 40 минути.

Важно: Не отваряйте вратичката на фурната през първите 20 минути, защото това може да развали формата на вашия пандишпанов кекс.

За сполучлив пухкав кекс и ако разполагате с повече време, разбийте отделно белтъците с 3 с.л. захар до твърд сняг, жълтъците с останалите съставки и накрая ги смесете, като използвате шпатула и бъркате само в една посока.

По този начин ще имате перфектния пандишпанов лимонов кекс.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар