Ориз на фурна с гъби и зеленчуци

07/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистен лук се нарязва на ситно, гъбите също се почистват с четка и нарязват на едри парчета.

В дълбок тиган се загрява зехтин, прибавяме нарязан лук и гъби да омекнат.

Оризът се измива, да падне нишестето, и сипваме при зеленчуците в тигана.

След като добие стъклен вид, сипваме червен пипер и наливаме кубче бульон, разтворено в гореща вода.

Овкусяваме с подправки на вкус и прехвърляме в тавичка ориза с гъби. Може да добавите и още зеленчуци по избор.

Запича се, докато оризът поеме течността и остане на мазнина.

Сервираме ориза на фурна топъл.

Този ориз на фурна с гъби и зеленчуци е чудесна гарнитура за всички видове месо.

Лесно и вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар