Зрял боб на фурна с наденица

07/05/2020
"Хапваме боб с наденица и това си е "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисва се боба за 3 часа или най добре за 1 нощ.

На другия ден се залива с минерална вода, половин глава нарязан лук и кубчета морков.

Вари се на умерен огън с 2 -3 с.л. олио докато поомекне.

В тиган се загряват още 3 с.л. олио, запържва се останалата глава лук, прибавя се червен пипер, брашното и с част от водата на боба се разбърква на кашичка, която изсипваме в тенджерата.

Наденицата се запържва леко на тиган и пускаме при боба.

Бобът се овкусява със сол на вкус, чубрица и пресен джоджен.

Прехвърля се в тавичка, разпределяме наденица отгоре и запичаме за кратко на 180 С с вентилатор за 20 -30 минути.

Изваждаме готовия боб на фурна и сервираме със стрък джоджен.

Най вкусната гозба за обяд!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар