ezine.bg»Рецепти»Напитки»Боле с ягоди

Боле с ягоди

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k170
Боле с ягоди
15/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Днес ви казваме наздраве с това боле с ягоди"

Необходими Продукти

  • бяло вино - 1 бутилка
  • ягоди - 300 г
  • пудра захар - 250 г
  • плодов ликьор - 5 с.л. може и коняк
  • газирана вода - 1/2 л може и шампанско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме плодовете на дъното на дълбок стъклен или порцеланов съд (за предпочитане в специален съд за боле).

Разрязваме ягодите на две. Поръсваме с ликьора (коняка) и пудрата захар и оставяме в хладилник за 1-2 часа.

Преди поднасянето разреждаме болето с газираната вода (шампанското) и разбъркваме.

Сервираме готовото Боле с ягоди в специални стъклени чаши с дръжки или в широки прави чаши.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: