Боле с ягоди

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
252
983
31
15/06/2020
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бяло вино - 1 бутилка
  • ягоди - 300 г
  • пудра захар - 250 г
  • плодов ликьор - 5 с.л. може и коняк
  • газирана вода - 1/2 л може и шампанско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме плодовете на дъното на дълбок стъклен или порцеланов съд (за предпочитане в специален съд за боле).

Разрязваме ягодите на две. Поръсваме с ликьора (коняка) и пудрата захар и оставяме в хладилник за 1-2 часа.

Преди поднасянето разреждаме болето с газираната вода (шампанското) и разбъркваме.

Сервираме готовото Боле с ягоди в специални стъклени чаши с дръжки или в широки прави чаши.

Изискана стъклена ледарка с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Изискана стъклена ледарка с дръжки
9.34 лв.
Виж ››

Стилен елемент от аранжировката на масата - изискана стъклена ледарка с дръжки, която ще се погрижи питиетата винаги да са студени.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар