Класически турски поачи

07/05/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо136
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Класически турски поачи са малки хлебчета от турската кухня. Ето как се правят:

Към топлото прясно мляко се прибавят маята и захарта.

В дълбока купа се поставят омекналото краве масло, 1 яйце + 1 белтък, олиото, солта и прясното мляко с маята. Постепенно към тях се добавя пресятото брашно. Замесва се меко нелепнещо тесто. От него се късат малки топки с размер на мандарина.

Всяка топка се разплесква на елипса с ръце. Поставя се плънка по желание и краищата се съединяват. Получават се между 20-25 поачи.

Турските хлебчета се поставят в тава постелена с хартия за печене. Намазват се с отделеният жълтък, смесен с щипка пудра захар.

С помощта на вилица върху турските поачи се правят шарки.

Не втасват.

Поставят се директно в предварително загряла фурна на 180 градуса.

Пекат се около 20-25 минути.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар