Плодов пай със сини сливи

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
41
17/11/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 3 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 160 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 пакетче
  • растително масло - 1 с.л. за намазване на тавата
  • брашно - 1 с.л. за поръсване на тавата
  • за плънката
  • сини сливи - 800 г
  • сухар - 1 парче или 4 обикновени бисквити
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодов пай със сини сливи за нашата трапеза.

Правим ронливото тесто, като смесваме хубаво брашното, краве масло, пудрата захар, яйцата и ванилията. Оставяме го да отлежи в хладилник за около 1 час.

Разточваме 2/3 от тестото на лист, който поставяме в намазана с растително масло и поръсена с брашно тава. Печем за 10 минути и изваждаме.

Изчистваме сините сливи от костилките и ги нарязваме на четвъртинки. Разбъркваме със счукания сухар и захарта и разстиламе върху изпечената кора. Останалото тесто разточваме на лист и нарязваме на тънки ленти с къдрав нож, които нареждаме диагонално във формата на ромб върху сините сливи.

Печем плодовата пита за още 20 минути в умерена фурна. Получава се страхотен плодов пай.

Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
6.00 лв.
4.62 лв.
Виж ››

Универсална, удобна и много качествено тефлонова форма за кекс - любима на всички домакини

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар