Постни гювечета с картофи и гъби

АнабелАнабел
Ветеран
488
2k
908
202
07/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако сте почитатели на леките ястия, опитайте тези постни гювечета. Ще останете очаровани.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Гъбите се почистват и нарязват на филийки. Нарязаните картофи и гъби се разпределят в три гювечета.

Във всяко гювече се нарязва по една чушка и един стрък пресен лук. Прибавя се сол на вкус и по 3 супени лъжици олио.

Отгоре се добавят по три супени лъжици смлени домати, малко червен и черен пипер.

За аромат се слагат по едно-две стръкчета прясна мащерка във всички гювечета, налива се около 50 мл вода във всяко съдче, след което се похлупват и поставят във фурната.

Гювечетата с гъби се пекат на 200 градуса за около час или до готовност.

Постни гювечета с картофи и гъби поднесете с топла питка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар