Свински пържоли с лук на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
340
3
05/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • червено вино - 150 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • чубрица - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите поръсваме с чубрица, поливаме със соев сос и нареждаме в тавичка.

Обелваме си лука и нарязваме на полумесеци.

Покриваме всяка една свинска пържола с нарязания лук.

Заливаме с виното и доливаме 1 к.ч. вода, като отгоре ги поливаме с малко олио.

Покриваме с фолио и поставяме в печката, като печем на 200 градуса за около 40 минути.

След това премахваме фолиото и запичаме, докато хванат лек загар.

Поднасяме свински пържоли с лук на фурна с пържени картофи и зелена салата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар