Ванилов крем пудинг

Ванилов крем пудинг
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
05/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ванилов крем пудинг, когато ви се хапва нещо леко и сладичко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците със захарта на ръка.

Кипваме млякото и на тънка струйка добавяме разбитите жълтъци.

Намаляваме температурата и варим около 3-4 минути при постоянно бъркане.

Смесваме нишестето с водата и го добавяме в тенджерата.

Продължаваме да бъркаме до сгъстяване. След това отместваме от котлона и оставяме ваниловия пудинг да се охлади малко, колкото да не е горещ.

Добавяме сметаната и маслото и разбъркваме.

Сипваме ваниловия крем в купички и декорираме по желание.

Прибираме купичките в хладилника за поне 3-4 часа преди сервиране.

Ваниловият крем пудинг може да се използва и за сладкиши и торти.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: