Свински пържоли от врат на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
340
3
05/05/2020
"Помислихте ли за гарнитура към свинските пържоли, ние сме се спрели на картофки "
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр. с кост
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - на вкус
  • бира - 330 мл
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си свинските пържоли и ги натъркваме със зехтина, солта и подправките.

След като сме ги овкусили, ги поставяме в купа и заливаме с бирата и лимоновия сок.

Прибираме в хладилника, като завиваме с фолио и оставяме за 3 часа.

Вадим и оставяме за 30 минути на стайна температура самите пържоли, след което изваждаме от маринатата.

В тавичка плътно една до друга ги подреждаме, заливаме със бялото вино и зехтина.

Поставяме свински пържоли от врат на фурна в печката и печем за около 1 час или до желания загар.

Поднасяме вратните пържоли с картофи соте.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар