Петифури с плодове

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
240
4
04/05/2020
"Гостите ви ще останат очаровани от тези петифури с плодове "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер, докато се разтопи. Прибавят се олио, прясно мляко, накрая добавяме брашното с бакпулвера и разбъркваме на кексова смес.

Сипва се в тавичка върху хартия за печене, тук-там поръсваме шоколадови капки или нарязани ситно парченца шоколад.

Печем блат в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка и изваждаме да се охлади. С нож се срязва на две. Приготвя се крем, като се разбива сметана с пудра захар.

Имах останал ванилов крем пудинг 1 малка шола и с разбиване го смесих със сметаната. Накрая нарязах 2 ягодки на ситно и разбърках в крема.

Намазва се с крем едната половинка от блата, захлупва се с втората част и отгоре леко се намазва с крем. С къдрав нож се нарязва на малки петифури, вие определете размера.

В 3-4 с л крем се добавя хранителна боя и се разбърква да добие равномерен цвят. Сипва се в пош и се декорират розички.

За финал поставям парче ягодка върху всяка петифурка и готово. Бон апетит!

Петифури с плодове - чудесни пастички за гости!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар