Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер, докато се разтопи. Прибавят се олио, прясно мляко, накрая добавяме брашното с бакпулвера и разбъркваме на кексова смес.
Сипва се в тавичка върху хартия за печене, тук-там поръсваме шоколадови капки или нарязани ситно парченца шоколад.
Печем блат в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка и изваждаме да се охлади. С нож се срязва на две. Приготвя се крем, като се разбива сметана с пудра захар.
Имах останал ванилов крем пудинг 1 малка шола и с разбиване го смесих със сметаната. Накрая нарязах 2 ягодки на ситно и разбърках в крема.
Намазва се с крем едната половинка от блата, захлупва се с втората част и отгоре леко се намазва с крем. С къдрав нож се нарязва на малки петифури, вие определете размера.
В 3-4 с л крем се добавя хранителна боя и се разбърква да добие равномерен цвят. Сипва се в пош и се декорират розички.
За финал поставям парче ягодка върху всяка петифурка и готово. Бон апетит!
Петифури с плодове - чудесни пастички за гости!