Петифури с плодове

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Петифури с плодове
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Гостите ви ще останат очаровани от тези петифури с плодове"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • шоколад - 1 с.л. на парчета
  • крем
  • сметана - 100 г
  • пудра - 1 с.л.
  • ванилов крем - 100 г
  • ягоди - 2 - 3 бр.
  • боя - за сметаната, на върха на ножа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер, докато се разтопи. Прибавят се олио, прясно мляко, накрая добавяме брашното с бакпулвера и разбъркваме на кексова смес.

Сипва се в тавичка върху хартия за печене, тук-там поръсваме шоколадови капки или нарязани ситно парченца шоколад.

Печем блат в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка и изваждаме да се охлади. С нож се срязва на две. Приготвя се крем, като се разбива сметана с пудра захар.

Имах останал ванилов крем пудинг 1 малка шола и с разбиване го смесих със сметаната. Накрая нарязах 2 ягодки на ситно и разбърках в крема.

Намазва се с крем едната половинка от блата, захлупва се с втората част и отгоре леко се намазва с крем. С къдрав нож се нарязва на малки петифури, вие определете размера.

В 3-4 с л крем се добавя хранителна боя и се разбърква да добие равномерен цвят. Сипва се в пош и се декорират розички.

За финал поставям парче ягодка върху всяка петифурка и готово. Бон апетит!

Петифури с плодове - чудесни пастички за гости!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: