Домашната торта на баба с много крем

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
343
3
30/04/2020
"Думите са излишни пред пухкавата домашна торта с крем на баба "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 410
  • Преглеждания за месеца4789
  • Преглеждания за седмицата4789
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето с щипка сол и захарта, като към него прибавяме заквасената сметана със содата.

Брашното пресяваме предварително и постепенно го добавяме към останалите продукти.

Замесваме тесто, което разделяме на три части.

В едната слагаме стафидите, във втората захаросаните плодове, третата - смлените орехи.

Всяка смес поставяме в подмазана с олио форма и поставяме във фурната за около 25-30 минути.

След като се изпекат, ги оставяме да се охладят, а през това време правим вкусен крем за торта.

Около 100 мл от млякото заделяме настрани.

Останалата част слагаме на котлона да се сгорещи, след това добавяме захарта и бъркаме, докато се разтопи.

В отделен съд слагаме предварително заделеното студено мляко, яйцата и брашното и разбиваме до получаване на хомогенна смес.

Готовата смес изсипваме в горещото мляко, като едновременно с това се разбърква, за да не стане на буци.

Оставяме да заври и сваляме от котлона 5 минути, след като е завряло.

Сглобяваме тортата на баба, като подреждаме блатовете един върху друг, а помежду им намазваме с получения крем с яйца и мляко.

Отгоре настъргваме шоколада и прибираме готовата торта в хладилника за една нощ.

Домашната торта на баба с много крем е готова да бъде поднесена!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар