Козуначените кифли с локум на баба

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
201
802
27
30/04/2020
"Пухкави ретро кифлички с локум, които ни носят спомени от детството "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • растително масло - 4 - 5 с.л.
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 5 с.л. за тестото
  • мая - 20 г
  • локум - 4 - 5 кутии
  • яйца - 1 бр за намазване
  • пудра захар - 4 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята с част от топлото мляко. Поръсваме с малко брашно и разбъркваме. Оставяме получената гъста каша на топло да втаса. От пресятото брашно, яйцата, топлото мляко, захарта и втасалата мая приготвяме козуначено тесто.

Оставяме го на топло за 1-2 часа да втаса. Разделяме втасалото тесто на топки. Всяка една я разточваме на кръг с дебелина 1/2 см и я нарязваме от центъра към периферията на триъгълници. В широката част на всеки сектор поставяме по 1 парче локум и завиваме към острия край.

Нареждаме кифлите с локум в намазана с мазнина тава на разстояние една от друга. Оставяме да втасат за 20 минути всички козуначени кифли, намазваме с разбитото яйце и печем в умерена фурна до златисто.

След печенето поръсваме тези ретро кифлички с пудра захар.

Уникални козуначени кифли с локум на баба!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар