Точена баница с яйца и сирене

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
201
804
27
29/04/2020
"Давам ви рецептата за тази невероятна точена баница и се надяваме да я използвате разумно "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • краве масло - 250 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • яйца - 2 бр
  • сирене - 250 г
  • сминдух - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме пресятото брашно в подходящ съд. Прибавяме солта, яйцето, водата и оцета. Омесваме тесто, което разделяме на 7 части.

От всяка част правим по 7 топчета с големината на орех. Всяко топче разточваме на кръгче с диаметър около 10 см. Кръгчетата намазваме с разтопеното краве масло и ги слепваме по седем едно върху друго. Оставяме ги да отлежат 15-20 минути на студено.

След това ги разточваме на 7 кори с диаметър около 30 см. Слагаме една кора в намазана с разтопено масло тава, а върху нея наръсваме плънка за баница. След това слагаме нова кора и пак плънка и така редим всичките седем точени кори за баница, като не забравяме да ги мажем с разтопеното масло.

Намазваме с масло и последната кора отгоре и режем точената баница на парчета. По желание поръсваме със сминдух или друга подправка. Печем в умерена фурна до зачервяване на нашата точена баница с яйца и сирене.

Много вкусна баница с яйца и сирене.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар