ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Чорбаджийски гювечета

Чорбаджийски гювечета

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047591k2421
Чорбаджийски гювечета
Снимка: Аника Войт
1 / 2
22/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Угощение на трапезата с богати гювечета за чорбаджии"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Взимаме гювечетата, и ги намазваме хубаво с маслото.

Подготвяме си и зеленчуците. Доматите се измиват и нарязват на колелца. Чушките се почистват от семето и се нарязват на парчета. Лука също нарежете на ситно. Надениците и пилешкото филе се нарязват също на малки парчета. Сиренето и кашкавала може да начупите с пръсти.

Започваме да редим чорбаджийските гювечета по следния ред:

Най-отдолу поставяме малко парченце масло, следва да поселим и доматените кръгчета, а над тях лука и чушката. Върху тях се нареждат наденицата и пилешкото месо. Най-отгоре полагаме сиренето и кашкавала.

Така наредените гювечета с пилешко поставяме в студена фурма и включваме на 200 градуса. Печем около половин час.

Изваждаме внимателно съдовете и отваряме капачетата. Отгоре на всяко едно гювече чукаме и по едно яйце. Връщаме обратно във фурната (без капаче) за още 10 минути нашите гювечета.

Чорбаджийски гювечета са готови. Да ви е сладко! подобни рецепти

подобни рецепти

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: