ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Козуначени Сладкиши»Торта от стар козунак и яйчен крем

Торта от стар козунак и яйчен крем

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Торта от стар козунак и яйчен крем
Снимка: Албена Асенова
1 / 6
21/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Хапка от тази торта с яйчен крем и стар козунак ще ви отведе в страната на чудесата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя яйчен крем за торта, като за целта се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се брашното, част от прясното мляко и ванилията.

Яйчената смес се слага на котлона на умерена температура. Кремът се бърка непрекъснато, като на няколко пъти се налива останалото мляко (общо 800 мл), докато се сгъсти, без да се образуват бучки. Накрая се добавя кравето масло и отново се разбърква.

Стар козунак се нарязва на филии, които се потапят за кратко в останалото мляко. Нарежда се във форма с подвижен борд един ред козунак, залива се с половината крем, следва отново ред козунак, и се завършва с останалия крем.

Козуначената торта се оставя да престои няколко часа на хладно, декорира се по желание, след което е готова за консумация.

Торта от стар козунак и мляко с количество козунак, каквото имате на момента и според вместимостта на вашата форма за торта.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: