Хек с пресни зеленчуци

09/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 165
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистваме хека и го нарязваме на шайби. Овкусяваме парчетата риба със сол и черен пипер и овалваме в брашно. Изпържваме рибените шайби в силно сгорещено олио, изваждаме в затоплена чиния и прибираме във фурната.

В същата мазнина задушаваме последователно лука, нарязан на полумесеци, тиквичките, морковите и чушките, нарязани на пръчици и гъбите, които са нарязани на филийки.

Оставяме за около 10 минути на умерен огън, за да се задушат и добавяме царевицата и обезкостените маслини. Поръсваме със ситно нарязани зелени подправки, може да добавим и малко водичка и задушаваме за около 5 минути.

Загряваме фурната до 180 градуса. Подреждаме изпържените шайби риба на дъното на предварително намазнена тава. Отгоре изсипваме задушените зеленчуци и печем за не повече от 10-15 минути.

Поднасяме печената риба със зеленчуците.

Уникален печен хек с пресни зеленчуци!

Релефна кръгла тава  28х8 см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Релефна кръгла тава 28х8 см.
12.79 лв.
Виж ››

Кръгла релефна тава, заради която ще ви се прииска да се потопите в света на сладкарството - и като дегустатор, и като майстор сладкар. Изработена от неръждаема стомана, кръглата тава е достатъчно голяма, за да побере продукти за сладкиш, с който да почерпите и съседите.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар