ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко с ориз в микровълнова

Печено агнешко с ориз в микровълнова

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k216
Печено агнешко с ориз в микровълнова
Снимка: Yordanka Kovacheva
21/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ястие с агнешко, което не бива да пропускате"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • ориз - 2 ч.ч.
  • сушени праскови - 200 г
  • стафиди - 5 - 6 с.л.
  • коняк - 3 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • растително масло - 3 с.л.
  • кромид лук - 3 глави
  • къри - 3 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Накисваме сушените плодове за 1 час в хладка вода, а стафидите - в коняка. Нарязваме месото на порции, посоляваме го и заедно с кравето масло и растителното масло ги слагаме в плитък съд.

Печем за 5 минути под капак в микровълновата печка на пълна мощност. След това поръсваме с кърито, добавяме ориза, сушените праскови, стафидите с коняка, нарязания на ситно кромид лук, лимоновия сок и дафиновите листа.

Разбъркваме хубаво сместа от ориз с агнешко и заливаме с 5 чаши гореща вода.

Похлупваме съда с капак и печем в микровълновата печка за още 20 минути на пълна мощност.

Бързо и вкусно печено агнешко с ориз в микровълнова печка.

Ястие с агнешко, което не бива да пропускате. И на което много му отива зелена салата с репички.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: